top of page

PRP og PRF

Hårtab og hudforyngelse

Med PRP/PRF-behandling kan man både behandle hårtab og give huden i ansigtet et boost af foryngelse og glød. Behandlingen er 100% naturlig, da vi udnytter kroppens egne vækstfaktorer (plasma/fibrin) fra dit blod. PRP/PRF er derfor en sikker behandling uden farlige bivirkninger.


Ved behandling mod hårtab bremses og forebygges hårtabet, samt der stimuleres ny hårvækst. 

Ved hudforyngelse skabes fornyet glød i ansigtet, linjer og rynker minimeres, stimulation af kollagenproduktionen øges og hudens generelle struktur forbedres. Under denne type behandling kan man anvende SkinPen (microneedling) eller injektion. 

Forundersøgelse
Inden behandlingen, skal du til en lovpligtig konsultation hos klinikkens kosmetiske sygeplejerske. Du vil her blive informeret både mundtligt og skriftligt om behandlingen, vi vil gennemgå dine ønsker og forventninger samt lave en behandlingsplan. Forundersøgelsen og behandlingen kan fortages samme dag af klinikkens kosmetiske sygeplejerske. Konsultationen er gratis, men lovpligtig.


Hvad er forskellen på PRP og PRF - og hvad gør behandlingen?
PRP er en forkortelse af Platelet Rich Plasma og PRF er en forkortelse af Platelet Rich Fibrin
Fælles for dem begge er at det er kroppens egne vækstfaktorer og under begge behandlinger bruges dit eget blod til at stimulere produktionen af kollagen, forbedre hudens generelle struktur samt øge hårets vækst, bremse hårtab og give kraftigere hårpragt.

 

For at skabe PRP'en udtages der en lille blodprøve fra din arm, prøven placeres i en centrifuge, som adskiller de røde blodlegemer fra plasmaet. Plasmaet, som er rigt på blodplader og vækstfaktorer, injiceres derefter ind i huden/ansigtet eller hovedbunden, som hjælper med at stimulere produktionen af kollagen og elastin, forbedre hudens struktur og give glød. Ved hårtab øges blodcirkulationen og vækstfaktorerne i plasmaet hjælper med at aktivere stamcellerne omkring hårsækkene, hvilket stimulerer og fører til ny og øget hårvækst.
 

PRF er en videreudvikling af PRP, og indeholder både plasma og fibrin. PRF indeholder en højere koncentration af blodplader og har en stærkere frigivelse af vækstfaktorer (omkring 10x højere koncentration af vækstfaktorer end PRP). Fibrin er et protein, der hjælper med at understøtte vævsreparation og regenerering af nye celler.

 

Hvilken behandling der er anbefalet til dig, vil du få rådgivning omkring under konsultationen.
 

Hvordan foregår en PRP/PRF behandling?
Ved en PRP/PRF-behandling udvindes en koncentreret mængde blodplader fra dit eget blod via en blodprøve der tages fra din arm. Blodprøven bliver centrifugeret ved hjælp af en maskine som separerer blodet i forskellige bestanddele (røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader, fibrin, plasma osv.) Efterfølgende trækkes vækstfaktorerne i prøven op i en sprøjte og injiceres med en lille nål i de områder i hovedbunden hvor vi ønsker at stimulere ny hårvækst, eller i ansigtet hvor vi ønsker at skabe hudforyngelse og øge kollegaen niveauet samt regenerere cellerne. 

Hårtab og behandling med PRP/PRF

PRP/PRF kan anvendes til forskellige typer af hårtab.
Oftest ses androgent hårtab (androgen alopeci – genetisk hårtab) som den mest almindelige form for hårtab hos både mænd og kvinder. 
Det starter typisk hos mænd ved at hårgrænsen ved tindingerne bliver højere samt at håret bliver tyndere på baghovedet. 
Hos kvinder ses hårtabet oftest ved midterskilningen og at hårpragten generelt bliver tyndere. Hårtabet er oftest mere diffust og rammer hele hovedbunden.
Omkring 75% af mænd og 20% af kvinder oplever genetisk hårtab, som følge af androgen alopeci. Hos omkring 5% sker dette før 25-års alderen.


Andre former for hårtab kan være pletskaldethed (alopecia areata og alopecia totalis) og generel/eller kronisk diffust hårtab (telogen effluvium), som oftest ses i forbindelse med stress, traumer, efter graviditet/amning, større operative indgreb, fejlernæring eller større vægttab.


Hvor ofte skal man have PRP/PRF?
Til hudforyngelse anbefales 3 behandlinger med 1 måneds mellemrum, herefter kan du vælge at vedligeholde dit resultat 1-2x årligt. 

Til hårtab anbefales 3-6 behandlinger med 1 måneds mellemrum, antallet af behandlinger kommer an på årsagen til hårtabet og omfanget. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at ved androgent hårtab hos mænd hvor hårtabet er arveligt/genetisk, virker behandlingen kun så længe forløbet er i gang. Derfor anbefales der efter endt forløb, at vedligeholde behandlingerne cirka hvert halve år for at sikre de nye hår ikke tabes igen. 

Har du spørgsmål til vores behandling med PRP/PRF, er du altid mere end velkommen til at kontakte os!

bottom of page